<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Україна
28.03.2024 232

Військовий розповів про стан Чорноморського флоту РФ після ударів ЗСУ

У ворога все лишаються серйозні кораблі у Чорному морі.

de22f827c60914c4682974055bc2da79_28.03.24_1

В Чорноморському флоті Росії після того, як Збройні сили України "дали жару", залишилося десь півтора десятка серйозних кораблів.

Про це в інтервʼю ТСН розповів Капітан запасу ВМС Павло Лакійчук.

"По-перше, це підводні човни, фактично 3, якщо не рахувати ті, що в Середземному морі відрізані від Чорноморського басейну, бойові задачі спроможні виконувати 3. Це фрегати – 3, 2 старих можна вже не рахувати, мінус 1 в Середземному морі, вони якраз є ракетоносіями і виконують пуски "Калібрів". Це корвети, ракетні корвети, які теж спроможні наносити такі удари. І декілька десантних кораблів залишилося. Після потоплення крейсера "Москва" в Чорному морі найбільшим в Росії військовим кораблем в її акваторії, як не дивно, є корабель Північного флоту", сказав Лакійчук.

Він зазначив, що росіяни затягли його в Чорне море ще до початку повномасштабної війни. 

"Це "Пьотр Моргунов", здоровезне одоробло. Ховають вони його в Новоросійському порту. Тому що після того, як українські дрони, українські ракети почали давати серйозного прочухана російським кораблям, вони реально за нього злякалися… Вони його ховають, як Гітлер ховав свої дредноути… Я думаю, Моргунова теж втоплять", - заявив Лакійчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ВМС підтвердили ураження ворожих кораблів "Іван Хурс" та "Костянтин Ольшанський".

Крім того, ми раніше інформували, що ЗСУ уразили корабель ЧФ РФ, який колись належав Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовий розповів про стан Чорноморського флоту РФ після ударів ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
28.03.2024 232
Еще материалы раздела «Україна»