<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2024 181

Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

Армія РФ "веде застарілу війну на виснаження".

3da480e92a810a0ebec69661091ab1d8_29.03.24

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Пише ТСН. 

Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в ефірі "Громадського радіо".

За його словами, наразі ворог не має відповідної мобільної групи, яка була б спроможною рухатися в напрямку великих міст.

"Я не бачу у них великого мобільного угруповання, яке могло б закріпити їх наступ під Авдіївкою, яке могло б рушити в напрямку Харкова, Києва чи інших великих міст, як це робила стара радянська доктрина з оперативно-маневреними групами", – наголосив Годжес.

Генерал вважає, що окупанти навряд чи мають необхідну логістику, за допомогою якої могли б рухатися підготовлені бронетанкові з’єднання. Натомість загарбники "просто штовхають людей у м’ясорубку", додав Годжес, а також наголосив, що у росіян "є артилерійські боєприпаси".

"Я не впевнений, що у них вона (необхідна логістика – Ред.) є, навіть якщо вони продовжуватимуть досягати успіхів на тактичному рівні. Звісно, я можу помилятися, але я не бачив доказів того, що у них є таке велике з’єднання, яке могло б це зробити", – зауважив він.

За словами Годжеса, армія РФ "веде застарілу війну на виснаження, намагається задушити українських захисників масою".

"Це триватиме. Але це відрізняється від прориву", – наголосив Годжес.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що Росія формує нові військові резерви для частин нещодавно відтвореного Ленінградського військового округу. Ці резерви зможуть підтримувати поточні операції в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України 5.00 5 1
Політика / Україна
29.03.2024 181
Еще материалы раздела «Україна»