<
НОВИНИ ДНЯ: Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Політика
Європа
29.03.2024 256

У Латвії на торги виставляють "Дім Москви" – кошти передадуть Україні

"Дім Москви" раніше належав уряду столиці Росії.

c2ba4eea924d8c6a707b4cb06230c1b7_29.03.24

Латвія планує продати на аукціоні земельну ділянку в Ризі, на якій розташований "Дім Москви" – він раніше належав уряду столиці Росії і був націоналізований за рішенням Сейму. Виручені з продажу кошти спрямують на підтримку України. Пише ТСН. 

Про це пише LSM із посиланням на рішення уряду.

Як пише видання, "Дім Москви" та земельну ділянку передадуть Мінфіну Латвії, а той дозволить компанії Valsts nekustamie īpašumi продати цю нерухомість.

Об'єкт може бути проданий лише в сукупності: і будинок і земля. Вартість ділянки становить 517 083 євро, будівлі – 2 348 340 євро.

Кошти, отримані на аукціоні, після вирахування адміністративних видатків, планується передати на підтримку України – до Сейму подадуть спеціальні поправки до закону.

Водночас наголошується, що об'єкт, ймовірно, не вдасться продати швидко, тож угода може і не відбутися протягом 2024 року.

Раніше Сейм Латвії проголосував за націоналізацію "Дому Москви", посилаючись на загрозу національній безпеці від політичних заходів, що проводяться там під виглядом культурних подій.

Нагадаємо, у Литві вперше затримали авто на російських номерах – його можуть передати Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Латвії на торги виставляють "Дім Москви" – кошти передадуть Україні 5.00 5 2
Політика / Європа
29.03.2024 256
Еще материалы раздела «Європа»