<
НОВИНИ ДНЯ: Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Політика
Росія
29.03.2024 291

Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць

Росія знала про підготовку теракту в торговому центрі "Крокус Сіті Хол" під Москвою щонайменше за місяць. Але попри це Кремль вирішив допустити розстріл своїх громадян.

dscf3592_enhanced_nr_id90715_1300x867_543c01552d8b7891fcbb39be923511b6_650x410_29.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.

"Як мінімум, 15 лютого 2024 року Росія знала про підготовку (теракт стався 22 березня - ред.). Я вам більше скажу, ця інформація пройшла через розвідуправління угруповання в Сирії. Ось звідти вона пішла на Москву. це дивним чином все матеріалізувалося", - заявив Буданов.

Він уточнив, що росіяни знали, звідки прийдуть бойові групи, через які країни вони переміщалися до Росії.

За словами Буданова, є кілька версій, чому Кремль допустив теракт.

"Перше - це, як у них прийнято, боротьба "веж", щоб зараз зняти кілька чиновників. Інший варіант - вони насправді недооцінили масштаби того, що станеться. Думали, що це буде більш локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну", - вважає начальник ГУР.

Він нагадав, що російська влада вже тричі встигла змінити версію того, що сталося під Москвою, у спробах звинуватити в усьому Україну. Зокрема, з'явилася версія глави ФСБ РФ Олександра Бортнікова, котрий звинуватив самого Буданова.

"Це нісенітниця. До речі, якщо ми торкнулися цього болючого питання, хоч це і ворог, але я не схвалюю в принципі терористичні акти проти цивільних людей", - додав він.

Як підкреслив Буданов, Росія власноруч посіяла хаос, сподіваючись, що вона зможе його контролювати.

"Є такий стійкий вираз, навіть істина. Вона серед спеціальних служб завжди працює: всі намагаються створити контрольований хаос. Цілком усі більш-менш серйозні організації пробували в різний час це робити. І аксіома в тому, що жодна з них не змогла його зробити контрольованим. Те саме сталося і тут", - зазначив він.

Теракт у "Крокус Сіті холі"

Нагадаємо, 22 березня невідомі зі зброєю увірвалися до торгового центру "Крокус Сіті хол", що знаходиться під Москвою. Це сталося під час концерту у ТЦ - там було велике скупчення людей.

Терористи почали масово розстрілювати цивільних та підпалили виходи, щоб росіяни не мали змоги втекти.

Пізніше в РФ заарештували громадян Таджикистану та звинуватили їх у теракті. Російський диктатор Володимир Путін заявляв, що підозрювані нібито намагалися втекти в Україну через Брянську область.

Станом на сьогодні відомо про те, що внаслідок теракту загинуло понад 100 росіян, велика кількість цивільних зазнала поранень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць 5.00 5 2
Політика / Росія
29.03.2024 291
Еще материалы раздела «Росія»