<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2024 724

Мобілізація в Україні: генерал назвав спеціальності, які зараз потрібні в армії

Генерал Сергій Мельник вважає, що варто змінити підхід до мобілізації, і висловив сподівання, що в цьому допоможе новий закон, який повинна ухвалити Верховна Рада.

d55afeee61f011f393eeafbd0b20db3c_29.03.24

Військові частини потрібно комплектувати тими спеціалістами, які їм необхідні саме тепер. У такому напрямку повинна відбуватися мобілізація. Пише ТСН. 

Про це говорив начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник з позивним “Марсель” в інтерв'ю "Суспільному".

"Мобілізація потрібна для того, щоб ми могли забезпечити військові частини певними спеціалістами. Повинні бути і штурмовики, і люди, які вміють мінувати та розміновувати, і снайпери, і водії, інженери, і медики — всі категорії. Повинна прийти людина-фахівець саме на це місце. Ми проводимо пошук цих людей в цивільному житті, повинні їх також готувати, і за цими обліковими  військовими спеціальностями повинні комплектувати ті військові частини, яким необхідний саме цей спеціаліст", —  наголосив він.

Водночас генерал Сергій Мельник вважає, що варто змінити підхід до мобілізації, і висловив сподівання, що в цьому допоможе новий закон, який повинна ухвалити Верховна Рада.

"Закон про мобілізацію має бути виважений, він повинен мати всі аспекти. Людина прийшла до армії і зрозуміла: я зайшов, я соціально захищений, не дай боже, якась ситуація зі мною — сім'я соціально захищена, він отримує кошти, він воює, він не озирається назад, він знає, що він повністю матеріально забезпечує свою родину, і країна потім має про нього попіклуватися. Ми без мобілізації не обійдемося, це вже навіки з таким сусідом. Але повинно бути все чітко і виважено", — пояснив він.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки підтримав правку до мобілізаційного законопроєкту про демобілізацію після 36 місяців військової служби, але за рішенням президента.

Оценка материала:

5.00 / 3
Мобілізація в Україні: генерал назвав спеціальності, які зараз потрібні в армії 5.00 5 3
Політика / Україна
29.03.2024 724
Еще материалы раздела «Україна»