<
НОВИНИ ДНЯ: У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
28.03.2024 236

В Україні подешевшав один з базових овочів

В Україні цього тижня спостерігається чергове зниження ціни на моркву. Однією з причин такої ситуації стало збільшення пропозиція даної продукції з місцевих господарств, що призвело до загального зниження споживчого попиту і негативно позначилося на темпах реалізації в сегменті моркви.

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 27 березня, морква з місцевих господарств надходила у продаж по 6-10 грн/кг ($0,15-0,25/кг), що в середньому на 15% дешевше, ніж тижнем раніше.

Аналітики пояснили, що знижувальний ціновий тренд у даному сегменті виробники пов’язують зі збільшенням пропозиції моркви на ринку, оскільки ті господарства, які раніше утримувалися від продажів, зараз активно розпродають наявні обсяги.

«При цьому досить високою залишається пропозиція некондиційних коренеплодів, що також чинить тиск на ціни на якісну продукцію», – йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що зараз в Україні ціна на моркву в середньому на 75% нижче, ніж наприкінці березня минулого року. Виробники додали, що, якщо найближчим часом ситуація на ринку не зміниться, вони будуть готові знижувати ціни на ці коренеплоди й далі з метою збільшення темпів збуту.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні подешевшав один з базових овочів 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.03.2024 236
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»