<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2024 410

Росія не має ресурсів: у ЦПД спростували інформацію про наступ 350 тисяч солдатів на Харків

Повідомлення щодо підготовки 350-тисячної російської армії до наступу на Харків є частиною ворожої кампанії та не відповідають дійсності.

_viyskovi_mobilizatsiya_gettyimages_1243877876_f4d01d01d896655905668339b5ff63fc_650x410_29.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Центр протидії дезінформації РНБО України у Facebook.

"У Росії немає ресурсів для наступу на Харків. Усі їхні байки про готовність до оточення міста розраховані на внутрішню та зовнішню аудиторію, і є частиною кампанії "пропаганда страху", - зазначає керівник ЦПД РНБО, лейтенант Андрій Коваленко.

Центр наголошує, що ворог зараз здатен лише на терор Харкова обстрілами, але використовує це для залякування новим наступом.

"Розмови про 350 тисяч військових, яких вони хочуть набрати для цієї задачі, погрози Соловйова - поки лише розмови. Це ІПсО. Зараз ворог здатен лише обстрілювати і тероризувати місто, і під цей терор він адаптує наративи про наступ, який неможливий. Але ворог завжди лякає наступами, користуючись обстрілами", - додав Коваленко та наголосив, що Сили оборони давно готові до всіх можливих загроз.

Відсутність ресурсів

Раніше британське видання The Telegraph заявило про те, що росіяни нібито можуть почати "наземний наступ" в Харківській області у січні.

У лютому в Силах оборони заявляли, що потужних угруповань російських військ з метою повторного наступу на Харків наразі не фіксується. У будь-якому разі вони не матимуть шансів для реалізації планів.

Водночас повідомлення про наступ почастішали останнім часом після масованих обстрілів Харкова.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія не має ресурсів: у ЦПД спростували інформацію про наступ 350 тисяч солдатів на Харків 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2024 410
Еще материалы раздела «Україна»