<
НОВИНИ ДНЯ: У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про вишівсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2024 228

Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії

Українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак, ймовірно, Росія готує новий наступ.

_verhovna_rada_gettyimages_1245855774_b6e4700926c4889de1de7f2da31d2d9b_650x410_29.03.24

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю CBS News.

За словами президента, ситуацію на фронті вдалось стабілізувати з наближенням весни. Однак, зимові місяці були досить тяжкими.

"Ми стабілізували ситуацію. Вона краща, ніж була два-три місяці тому, коли у нас був великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів зброї. Ми абсолютно не бачили великого, величезного контрнаступу з боку Росії... Вони не мали успіху", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що Росія змогла повністю знищити деякі міста та села в Україні. А українські військові не готові захищатися від іншого великого російського наступу, який очікується десь наприкінці травня або в червні.

"А до цього нам потрібно не тільки підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дуже радіють, що ми стабілізували ситуацію. Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз", - сказав Зеленський.

У цій артилерійській війні на виснаження Росія має перевагу не лише завдяки більшій кількості вогневих засобів, але й завдяки більшій дальності їхнього ураження.

"У Бахмуті, Авдіївці, Лисичанську, Соледарі і так далі було дуже важко боротися з противником", - сказав він.

Ситуація на фронті

Нагадаємо, останні кілька місяців були складними для Сил оборони України. Зокрема 17 лютого довелося відійти з Авдіївки, яку обороняли з початку повномасштабного вторгнення.

Президент України Володимир Зеленський 11 березня заявив, що Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії. За словами глави держави, ситуація на фронті набагато краща, "ніж в останні три місяці". Коментуючи ситуацію навколо Авдіївки, президент розповів, що росіяни не захопили її, а просто знищили, а потім зайшли.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»