<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
Політика
Світ
29.03.2024 481

Сі Цзіньпін зустрівся з американським бізнесом на фоні скорочення інвестицій у країну

Лідер Китаю Сі Цзіньпін у середу, 27 березня, зустрівся з керівниками американських компаній і науковцями. Пекін вживає зусиль, щоб залучити іноземних інвесторів і налагодити відносини зі Сполученими Штатами.

_ekrana_2024_03_28_v_05_51_24_78bb7072c3c114c5f9d375ed41438a62_650x410_29.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Прямі іноземні інвестиції в Китай в останні місяці впали на 20% порівняно з минулим роком, оскільки сповільнення зростання, регулятивні репресії, обтяжливе законодавство про національну безпеку та питання про довгострокові перспективи країни похитнули довіру до другої за величиною економіки світу.

До групи гендиректорів компаній США увійшли Кріштіану Амон з Qualcomm (QCOM), Радж Субраманіам з FedEx (FDX) і Стівен Шварцман з Blackstone Group (BX).

Сі закликав американський бізнес "продовжувати інвестувати в Китай" і пообіцяв подальші реформи, щоб відкрити ринки країни для іноземних компаній.

"Перспективи зростання Китаю яскраві, ми впевнені в цьому", — сказав він, додавши, що економіка країни ще не досягла піку.

Сі також закликав до "кращого майбутнього" між Китаєм і США. "Незалежно від того, чи йдеться про традиційні галузі, такі як економіка, торгівля та сільське господарство, чи про нові сфери, такі як зміна клімату та штучний інтелект, Китай і Сполучені Штати повинні сприяти розвитку один одного", - сказав він.

Зустріч у Домі народних зборів у Пекіні відбулася після закриття великого урядового форуму, який протягом багатьох років запрошував лідерів світового бізнесу до спілкування з китайськими урядовцями.

Однією з причин напруженості у відносинах Китаю і США є питання Тайваню.

Плани Китаю щодо нападу на Тайвань і реакція США

Навесні 2022 року президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати готові застосувати силу для захисту Тайваню.

Уже минулої осені голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун публічно засумнівався в планах Пекіна спробувати захопити Тайвань військовим шляхом.

Нещодавно Bloomberg писало, що військове вторгнення Китаю на Тайвань обійдеться світовій економіці в 10 трильйонів доларів.

Директор Центрального розвідуправління США Вільям Бернс говорив, що досягти повної готовності до нападу на Тайвань китайська армія може вже 2027 року. Експерт Юрія Пойта в коментарі РБК-Україна заявив, що станом на сьогоднішній день цей термін змістився на 2030-й.

Оценка материала:

5.00 / 3
Сі Цзіньпін зустрівся з американським бізнесом на фоні скорочення інвестицій у країну 5.00 5 3
Політика / Світ
29.03.2024 481
Еще материалы раздела «Світ»