<
НОВИНИ ДНЯ: Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТО  Заброньованих від мобілізації чиновників стане більше: нове рішення уряду  Частину України накриє спека до +38 градусів: погода на 4 липня  Українських жінок не випускатимуть за кордон?: кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУвсі новини дня
Політика
Україна
30.03.2024 232

Чи зможе РФ випустити одночасно 250 повітряних цілей по Україні: експерт Defense Express відповів

Військовий експерт назвав рекордну кількість запущених Росією по Україні далекобійних засобів ураження від початку повномасштабного вторгнення.

4b9a104ab3b490eff14f58964f7f865e_30.03.24

Рекордна кількість запущених далекобійних засобів ураження від початку повномасштабного вторгнення – понад 150, тобто оцінювання у 250 одиниць є об’єктивно дуже складним для реалізації: не неможливим, але складним для реалізації навіть тими силами, які є і демонструвалися до цього Російською Федерацією. Пише ТСН. 

Про це сказав головний редактор Defense Express Олег Катков в ефірі "КИЇВ24".

"Напевно, нічого доброго очікувати не треба, водночас оцінка у 250 одиниць об’єктивно має вигляд дуже складної для реалізації. Не те що неможливою, але дійсно дуже складною для реалізації навіть тими силами, які є і демонструвалися до цього Російською Федерацією. Рекордна кількість запущених далекобійних засобів ураження за весь час, починаючи з початку повномасштабного вторгнення – це мова йде про трохи більш ніж 150... І таких випадків для розуміння... це було два рази за весь період... Тому 250 здаються трішки більш ніж завищеними даними", – сказав він.

За його словами, існує ще другий аспект щодо ворожої можливості завдавати далекобійних ударів.

"Останнім часом продемонстровано те, що може бути серія з трьох атак далекобійних за 4 дні. Тобто є певна концентрація сил та засобів у часі і ворог демонструє концентрацію саме по об’єктах, комбінуючи атаки. Але знов-таки, мені здається, що напевно вся Україна вже звикла до таких от "хайпових" повідомлень... Має бути якійсь фільтр скепсису", – сказав Олег Катков.

Нагадаємо, у березні 2024-го ворожа армія застосувала по Україні 428 дронів-камікадзе Shahed-131/136. Знищено 357 одиниць. Таким чином, березень 2024 року вже став третім за інтенсивністю місяцем застосування окупантами дронів-камікадзе після грудня (625) та вересня (504) минулого року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи зможе РФ випустити одночасно 250 повітряних цілей по Україні: експерт Defense Express відповів 5.00 5 2
Політика / Україна
30.03.2024 232
Еще материалы раздела «Україна»