<
НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Бізнес
Економіка
29.03.2024 186

Україна отримала $1,5 млрд через механізм Світового банку. Це гарантії Британії та Японії

Україна отримала $1,5 млрд через Світовий банк. Це позика на підтримку політики розвитку "Основи зростання" від Японії та Великої Британії.

Про це повідомили в Мінфіні.

Більшість коштів – 984 млн доларів – це гарантії японського уряду через цільовий фонд Світого банку Advance Ukraine. Ще 516 млн – це гарантії від Британії.

Держбюджет України отримав 1,4 млрд доларів. Для зниження вартості обслуговування кредиту вирішили капіталізувати відсотки з японських коштів у сумі 99,5 млн.

Україна змогла отримати транш завдяки виконанню восьми необхідних вимог програми. Зокрема, гармонізації митного законодавства з законодавством Євросоюзу та покращення фіскальної політики.

"Ефективна робота Уряду, разом з своєчасною підтримкою від партнерів дозволяють нам підтримувати стабільність фінансової системи, навіть в умовах повномасштабної агресії і щоденного терору зі сторони рф. Вдячний Японії, Великобританії та команді Світового банку, які стоять з Україною пліч-о-пліч від лютого 2022 року. Залучене фінансування буде спрямовано для підтримки  ключових пріоритетів держбюджету", – сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Цю позику в 1,5 млрд Рада директорві Світового банку схвалила 26 березня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна отримала $1,5 млрд через механізм Світового банку. Це гарантії Британії та Японії 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
29.03.2024 186
Еще материалы раздела «Економіка»