<
НОВИНИ ДНЯ: У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про вишівсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2024 252

Комітет з питань оборони сьогодні завершив розгляд всіх правок до законопроєкту про мобілізацію

Комітет Верховної Ради з питань оборони сьогодні, 29 березня, завершив розгляд  всіх правок до законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомив член Комітету Вадим Івченко.

Івченко додав, що наразі йде робота над додатковими правками Комітету щодо мотивації призовників, а також демобілізації.

За його словами, планується, що Рада розгляне законопроєкт у другому читанні на початку квітня.

Зі свого боку, ще один член Комітету Олександр Федієнко повідомив, які питання були розглянуті:

  • У перехідних положеннях зафіксували редакцію щодо гармонізації реєстрів людей з інвалідністю (мінсоц) та реєстром МО “Оберіг”.

  • Комітет не підтримав пропозицію щодо переогляду людей з інвалідність 2-3 групи, які отримали цю інвалідність до 24 лютого. Але ще це питання буде окремо розглянуту на засіданні комітету, щодо саме групи.

  • Ті, хто здобувають освіту, залишаємо так, як є зараз. У тому числі і для аспірантів.

  • Проговорили питання щодо можливості звільнення людям, які непридатні до військової служби з категорії обмежено придатних. Федієнко нагадав, що у законопроєкті 10313 вже скасовано обмежено придатних, тобто є категорія, придатні, або не придатні.

  • Теж саме стосується тих, хто має довідку обмежено придатний, треба проходити ВЛК.

  • Надали можливість отримувати консульські послуги (за кордоном) без підтвердження наявності таких людей у військовому обліку, звертаю увагу, саме послуги.

За його словами, до наступної п’ятниці велика вірогідність, що законопроєкт буде переданий до Ради.

Федієнко зауважив, що це не остаточні зміни. Комітет своїми правками може змінити ще деякі норми.

Оценка материала:

5.00 / 2
Комітет з питань оборони сьогодні завершив розгляд всіх правок до законопроєкту про мобілізацію 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2024 252
Еще материалы раздела «Україна»