<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Світ
31.03.2024 199

Військова допомога від США: що відомо про розмову Зеленського і Джонсона та коли очікувати прогресу

Канікули у США завершаться 9 квітня.

39a3eb6340227d60438f28f82db3d720_31.03.24

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, а головком ЗСУ Олександр Сирський — із головою Обʼєднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном. Українська сторона намагається посилити діалог, адже допомоги від Конгресу і досі немає. Тим часом, в інтервʼю американському телеканалу CBS Володимир Зеленський розповів — Росія готується до нового наступу наприкінці травня або на початку червня. Пише ТСН. 

Про це йдеться у сюжеті власної кореспондентки ТСН у США Ольги Кошеленко.

Розмова Зеленського і Джонсона: що відомо

Попередній контакт спікера Палати представників Джонсона і президента України Зеленського був у Вашингтоні у грудні, коли український лідер відвідував США особисто. Після тієї зустрічі спікер Джонсон обіцяв вирішити питання допомоги Україні і запевняв, що нібито у приватній розмові Зеленський сказав йому — гроші потрібні щонайпізніше до кінця лютого. Вже завершується березень, Конгрес до 9 квітня — на великодніх канікулах. І очевидного прогресу щодо цього питання немає.

Напередодні Зеленський знов поговорив із Джонсоном телефоном, розповів про ситуацію і про значення лідерства Конгресу —  сказав у зверненні.

Трохи більше Зеленський сказав в інтервʼю американському телеканалу CBS — Росія готує новий наступ наприкінці травня або на початку червня. І хоча ситуація на фронті зараз є кращою, аніж була 2 місяці тому, без американської допомоги Україна програє, сказав Зеленський.

Головком ЗСУ Сирський з американським колегою Брауном також напередодні обговорили потреби України найближчими місяцями, зокрема — про те, як захищатися від російських ракетних та бомбових ударів, та про розбудову фортифікацій.

Що відомо про ймовірність військової допомоги від США

Спікер Джонсон перебуває у лещатах як власної партії — республіканка Тейлор Ґрін після ухвалення держбюджету США збирає коаліцію за усунення спікера — так і під тиском демократів. Під петицією за винесення питання допомоги Україні всупереч волі Джонсона вже є 191 підпис із 218 необхідних.

Наразі підписався лише один республіканець, але тиск на консерваторів, які підтримують Україну, буде посилюватися. Адже після канікул, що завершаться 9 квітня, Джонсону таки доведеться запропонувати бодай якесь рішення щодо України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військова допомога від США: що відомо про розмову Зеленського і Джонсона та коли очікувати прогресу 5.00 5 2
Політика / Світ
31.03.2024 199
Еще материалы раздела «Світ»