<
НОВИНИ ДНЯ: Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу України  Якою погодою завершиться квітень: синоптикиня дала прогноз   Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негодавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.03.2024 203

Українцям нагадали про великий штраф із 1 квітня. Кому і за що доведеться заплатити

В Україні з 1 квітня почне діяти заборона на вилов риби та раків під час нересту. За порушення правил доведеться заплатити штраф або навіть нести кримінальну відповідальність.

2_ffe05321636f5a481d7b0832fcf1d352_650x410_31.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Рівненський рибоохоронний патруль у Facebook.

Зазначається, що заборону на вилов риби вводять для збереження популяції водних біоресурсів.

Міністерство аграрної політики та продовольства України визначило терміни заборони на вилов риби та раків під час нересту:

  • з 1 квітня по 20 травня - на річках;
  • з 1 квітня по 30 червня - в придаткових водах річок (стариці русел, заплави).

З 1 квітня буде заборонено ловити рибу за допомогою човнів та моторних суден. Також забороняється підводне полювання.

Проте у цей період дозволяється любительське рибальство з використання вудочок, вилов з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега поза межами нерестовищ. Здійснювати вилов будь-якими іншими знаряддями або засобами лову забороняється.

За порушення цих правил передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність. Сума штрафу становить від 1700 до 6800 гривень. Також передбачене обмеження чи позбавлення волі до трьох років з конфіскацією знарядь, засобів промислу.

Нагадаємо, в Україні хочуть суттєво підвищити штрафи для водіїв, зокрема, за ненадання переваги в русі "швидким" та іншим транспортним засобам, які мають на це право.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українцям нагадали про великий штраф із 1 квітня. Кому і за що доведеться заплатити 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
31.03.2024 203
Еще материалы раздела «Суспільство»