<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
31.03.2024 194

"Подумайте про наслідки": німецький міністр жорстко звернувся до прихильників припинення допомоги Україні

Диктатор Путін хоче встановити контроль над Європою, щоб "контролювати спосіб життя".

6d2b74987e1a4c106eb8a815327e974b_31.03.24

Голова Міністерства фінансів Німеччини Крістіан Лінднер застеріг від послаблення допомоги Україні у боротьбі з російським загарбниками і розкритикував ідеї щодо "заморожування" війни. Пише ТСН. 

Про це міністр заявив в інтервʼю Kölner Stadt-Anzeiger, пише n-tv.

Він заявив, що мир та свобода у Європі під серйозною загрозою.

"Російського диктатора Путіна турбує не лише Україна, він хоче змінити порядок миру і свободи в Європі", — сказав Лінднер.

Він заявив, що Путін хоче встановити контроль над Європою, щоб "контролювати спосіб життя".

Чиновник закликав країни Заходу продовжувати надавати підтримку Україні і попередив про серйозні наслідки для Європи у разі успіху Кремля у війні.

"Той, хто втомиться підтримувати Україну, тому що це занадто важко або занадто дорого, повинен подумати про наслідки. Небезпека війни наблизилася б до нас", — заявив Лінднер.

Також міністр не підтримав ідею "заморозити" війну в Україні, як це раніше пропонував лідер парламентської фракції СДПН Рольф Мютценіх.

Він нагадав, що країни Балтії відчувають загрозу збоку Росії, тому виступають проти "заморожування" війни.

"Росія вчинила воєнні злочини. Для України — це існування як держави. А для людей — це часто питання виживання. Не можна заморожувати таку ситуацію", — підкреслив Лінднер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про необхідність справедливого миру і закликав до подальшої підтримки України, адже вона потрібна "також для нас, для нашої безпеки".

Крім того, ми раніше інформували, що голова МЗС Тайваню Джозеф Ву заявив, що припинення допомоги Україні з боку Сполучених Штатів виграє на руку Пекіну і підштовхне Китай до агресії проти Тайваню.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Подумайте про наслідки": німецький міністр жорстко звернувся до прихильників припинення допомоги Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
31.03.2024 194
Еще материалы раздела «Світ»