<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"всі новини дня
Політика
Світ
31.03.2024 526

Макрон не переконав президента Бразилії змінити позицію щодо війни в Україні - Le Monde

Президент Бразилії наполягає на переговорах України та Росії.

dac3f1cd445ac743ad1b513713be73b5_31.03.24

Президент Франції Еммануель Макрон та його бразильський колега Луїз Інасіо Лула да Сілва не змогли дійти згоди щодо російської агресії проти Україні, а також щодо присутності диктатора Путіна на саміті G20. Пише ТСН. 

Про це пише Le Monde.

"Я перебуваю за стільки кілометрів від України, що не почуваюся зобов'язаним відчувати таку ж нервозність, як французи, які знаходяться ближче", - сказав президент Бразилії.

Він заявив що президенту Україні Володимиру Зеленському доведеться домовлятись з Путіним і він готовий "вести переговори для досягнення миру".

"Франція — держава миру, але вона не є слабкою і захищає демократію та міжнародне право", - заявив своєю чергою Макрон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Еммануель Макрон назвав умови для запрошення Путіна на саміт G20.

Крім того, ми раніше інформували, що у США назвали Макрона союзником і зробили заяву щодо відправлення військ до України.

Оценка материала:

5.00 / 3
Макрон не переконав президента Бразилії змінити позицію щодо війни в Україні - Le Monde 5.00 5 3
Політика / Світ
31.03.2024 526
Еще материалы раздела «Світ»