<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  США передадуть Україні більш далекобійну зброю, - Нуланд  Картопляні деруни з шинкою та сиром: цікавий рецепт  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Банки знизили ставки за депозитами: під який відсоток можна покласти гроші  Чому Путін раптово заговорив про мир: експерт пояснив, чого прагне РФ  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травнявсі новини дня
Політика
Світ
01.04.2024 310

США посилили обмеження на експорт чипів ШІ до Китаю: в чому причина

29 березня, адміністрація голови Білого дому Джо Байдена переглянула обмеження щодо поставки Китаю американських мікросхем штучного інтелекту (ШІ) та інструментів для виробництва мікросхем.

3_96944523d11aa446964e0da297c9afa9_650x410_01.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як пояснює видання, обмеження були запроваджені з міркувань національної безпеки. Вперше правила були введені у жовтні 2023 року й були спрямовані на припинення поставок до Китаю досконалих мікросхем ШІ, розроблених Nvidia й іншими компаніями. Штати побоюються того, що прогресивний технологічний сектор сприятиме посиленню китайської армії.

Нові обмеження набудуть чинності вже в четвер, 4 квітня. У тому ж числі обмеження діятимуть й на ноутбуки, які містять ці чіпи.

"Міністерство торгівлі США (Сполучені Штати Америки, - ред.), яке здійснює нагляд за експортним контролем, заявило, що планує продовжувати оновлювати свої обмеження на постачання технологій до Китаю, прагнучи посилити і вдосконалити ці заходи", - додає Reuters.

Обмеження поставки чипів до Китаю

Європейський союз та США раніше обговорювали можливість тісної співпраці щодо усунення ризиків, пов'язаних з інвестуванням у чутливі технології у таких країнах, як Китай.

У тому ж числі, влітку, 2023 року, Штати й Нідерланди ввели нові обмеження, які торкнулися китайських виробників мікросхем.

Також Штати заявляли, що зроблять нові кроки, аби перешкодити американським виробникам мікросхем продавати Китаю напівпровідники в обхід урядових обмежень.

Оценка материала:

5.00 / 2
США посилили обмеження на експорт чипів ШІ до Китаю: в чому причина 5.00 5 2
Політика / Світ
01.04.2024 310
Еще материалы раздела «Світ»