<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Росія
01.04.2024 244

Громадяни Таджикистану почали масово тікати з Росії через страх – Reuters

У Міністерстві праці Таджикистану очікують, що це буде тимчасово

32d95fe21a08add9866aa47c3e8987f0_01.04.24

Після теракту у підмосковному концертному залі у "Крокус Сіті Хол" громадяни Таджикистану почали масово виїжджати з Росії. Пише ТСН. 

Про це по Reuters.

Заступник голови Міністерства праці, міграції та зайнятості Таджикистану Шахноза Нодірі заявила, що вони отримують багато дзвінків від співгромадян, які бажають виїхати з Росії через страх.

"Ми отримуємо багато дзвінків. Це, швидше за все, не скарги на утиски, а страх наших громадян, паніка, багато хто хоче виїхати. Ми зараз відстежуємо ситуацію, у нас більше людей приїжджає (до Таджикистану), ніж виїжджає", - сказала вона.

Разом з тим, анонімні джерела видання повідомляють, що цього тижня в Таджикистані затримали дев'ять осіб, підозрюваних у причетності до теракту та угруповання "Ісламська держава".

У Міністерстві праці Таджикистану заявили, що відтік мігрантів з Росії буде тимчасовим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії після теракту в "Крокус Сіті Холл" посилилась антимігрантська риторика серед населення, що може перерости в етнічну ворожнечу всередині країни.

Крім того, ми раніше інформували, що голова ГУР Кирило Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на "Крокус Сіті".

Оценка материала:

5.00 / 2
Громадяни Таджикистану почали масово тікати з Росії через страх – Reuters 5.00 5 2
Політика / Росія
01.04.2024 244
Еще материалы раздела «Росія»