<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
01.04.2024 240

Скільки біженців планують повернутися до України: економістка засмутила цифрою

Кількість тих, хто точно планує повертатись до України, знизилася майже наполовину.

6a4c632b6615079f2c3e45a84e3695c0_01.04.24

До України точно планують повернутися понад 26% біженців, однак рік тому їхня кількість становила понад 50%. Пише ТСН. 

Про це повідомила старша економістка Центру економічної стратегії Дарія Михайлишина, інформує "Еспресо".

Михайлишина розповіла, що в Центрі було проведене велике дослідження: опитано тисячі українських біженців, які зараз перебувають за межами держави. Це вже третя хвиля опитування, тож уже можна порівнювати результати, зазначила економістка.

"За останніми даними, у січні 2024 року 26% українських біженців сказали, що вони точно планують повернутися до України, ще 26% кажуть, що скоріше за все планують повертатись. Якщо порівнювати ці дані з тими, які були рік тому, у листопаді 2022 року, то тоді 50% говорили, що точно планують повернутися назад до України", –розповіла Михайлишина.

Тобто кількість тих, хто точно планує повертатись до України, знизилася майже наполовину.

Водночас фахівчиня звернула увагу, що частина біженців могла вже повернутися до України.

"Втім, варто зауважити, що частина українців уже повернулася до України. Тому й спостерігається таке зменшення. Це також може бути важливим фактором", – вказала Михайлишина.

До слова, в аналітичному центрі міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal повідомили, що майже половина українців (43%), які перебувають у Польщі, стверджують, що їм важко визначитися з планами щодо повернення на Батьківщину. Ще 19% планують назавжди залишитися в Польщі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки біженців планують повернутися до України: економістка засмутила цифрою 5.00 5 2
Політика / Світ
01.04.2024 240
Еще материалы раздела «Світ»