<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Росія
01.04.2024 607

Росія вкрала в України тактику із відбиття атак БПЛА – ISW

Російські мобільні вогневі групи схожі на українські тактичні мобільні вогневі групи.

2114fbc84ba9e592bf924d24a8269723_01.04.24

Росія формує мобільні вогневі групи для відбиття атак українських безпілотників, але, за припущеннями американських аналітиків, найближчим часом їм буде важко розмістити ці групи в необхідному масштабі. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські військові джерела заявили, що вони формують мобільні вогневі групи в складі невизначених загальновійськових армій і армій ВПС і протиповітряної оборони для боротьби з безпілотниками та озброять ці групи тепловізорами, системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) і кулемети, встановлені на пікапах", - цитує ISW російське ЗМІ "Известия".

Російське видання пише, що РФ стикається із загрозами українських безпілотників як в окупованій Україні, так і в Росії на нафтопереробних заводах та іншій критично важливій інфраструктурі.

"Незрозуміло, чи зможуть ці мобільні групи захистити ту територію, на яку націлені українські безпілотники", - вважають у ISW.

Зазначається, що опис російських мобільних вогневих груп схожий на українські тактичні мобільні вогневі групи, які Україна почала масово розгортати навесні 2023 року для захисту від звичайних ударів російських БПЛА "Шахед-136/131".

"Формування мобільних вогневих груп свідчить про те, що Росія може бути не в змозі розгорнути звичайні системи протиповітряної оборони, такі як "Панцир-С1" або системи С-300/400, на всіх критичних об’єктах на заході Росії. Схоже, російським військам важко правильно розгорнути системи протиповітряної оборони малої дальності вздовж очікуваних векторів польоту українських безпілотників, а російські військові, ймовірно, навіть не змогли прикрити важливі потенційні цілі у РФ", - підкреслили аналітики Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, за даними СБУ, станом на 30 березня пошкоджені і частково виведені з ладу вже 13 нафтопереробних заводів у РФ після атак БПЛА.

Оценка материала:

5.00 / 5
Росія вкрала в України тактику із відбиття атак БПЛА – ISW 5.00 5 5
Політика / Росія
01.04.2024 607
Еще материалы раздела «Росія»