<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.04.2024 168

Українці збільшили свої валютні заощадження з початку року більш ніж на 3 млрд доларів

Національний банк України повідомив про зростання темпів зростання готівкової валюти у населення та бізнесу на 50%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на огляд платіжного балансу НБУ.

"За січень-лютий 2024 року зростання обсягів готівкової валюти поза банками оцінено в 3,1 млрд доларів, за відповідний період 2023 року - у 2,1 млрд доларів", - йдеться в повідомленні.

НБУ не публікує абсолютних цифр, але попередні відкриті дані свідчать зараз, ця сума перевищує 120 млрд доларів. Водночас екс-член Ради НБУ Віталій Шапран вказав на недосконалість статистики НБУ, яка не зовсім коректно враховує відтік готівкової валюти з України. За його розрахунками, "на руках у населення та бізнесу не більше 60 млрд доларів".

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці збільшили свої валютні заощадження з початку року більш ніж на 3 млрд доларів 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
01.04.2024 168
Еще материалы раздела «Економіка»