<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
02.04.2024 194

РФ намагається дискредитувати будівництво фортифікацій в Україні. У ЦПД пояснили мету ворога

Російські медіа в рамках кампанії "пропаганди страху" намагаються дискредитувати процес будівництва фортифікацій в Україні та посіяти панічні настрої у прифронтових областях.

_prikordonniki_facebook_com_zahidnuy_kordon__2__43fad763a53fd22955573ba1db1a233c_650x410_02.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр протидії дезінформації.

Як зазначається, основний меседж, який вкладають ворожі ресурси у свої публікації про зведення українських фортифікацій, що Україна нібито нездатна не те щоб вийти на кордони 1991 року, але й захистити підконтрольні їй території.

Паралельно з цим ворожі пропагандисти поширюють фейки про тотальний брак піхоти та зброї у ЗСУ та лякають новим наступом, якому українцям нібито нічого буде протиставити.

"Це наративна частина кампанії "пропаганди страху" заради створення передумов для вигідних РФ перемовин, на яких вони наполягають", - наголосив керівник ЦПД лейтенант Андрій Коваленко.

Також у ЦПД зазначають, що попри заяви окупантів і їхніх пропагандистів, Україні вдалося стабілізувати ситуацію на фронті, а фортифікації у прифронтових регіонах будуються ударними темпами.

Посилення оборонних споруд в Україні

Нагадаємо, у березні президент Володимир Зеленський висловився про отриманий звіт від глави уряду щодо темпів зведення нових оборонних рубежів - йдеться про захист у три смуги довжиною 2000 кілометрів.

Як розповіли в командуванні Сил підтримки ЗСУ 21 березня, інженерні війська будують фортифікації 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Також нещодавно повідомлялося, що будівельники та інженери із Закарпаття в цілодобовому режимі будують фортифікаційні споруди в Запорізькій області попри постійні атаки окупантів.

Крім того, про будівництво укріплень розповідали також представники влади у ЗапорізькійСумськійОдеськійХарківській та Житомирській областях.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ намагається дискредитувати будівництво фортифікацій в Україні. У ЦПД пояснили мету ворога 5.00 5 2
Політика / Україна
02.04.2024 194
Еще материалы раздела «Україна»