<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
03.04.2024 467

Українські військові збили один із найдорожчих дронів росіян "Форпост" над Чорним морем

Вартість такого дрону становить близько 7 млн доларів.

988a617e0bb52deead71cf7cbd1fb19b_03.04.24

Упродовж дня, 1 квітня 2024 року, воїни зенітної ракетної Одеської бригади знищили російський ударно-розвідувальний безпілотник "Форпост". Пише ТСН. 

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України у Telegram.

Російський дрон "Форпост" знищений в акваторії Чорного моря.

Спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначив, що "Форпост" є одним з найдорожчих безпілотників ворога. Вартість такого дрону становить близько 7 млн доларів.

Євлаш уточнив, що безпілотник може нести різне бойове навантаження і протягом тривалого часу виконувати бойові завдання вздовж лінії зіткнення.

Дрон є аналогом Bayraktar, оскільки він досить великий, може вести розвідку та нести дві ракети або інше озброєння для знищення наземних цілей.

Нагадаємо, окупаційна армія Росії систематично атакує Київ ударними дронами та ракетами різних типів і модифікацій. Лише від початку цього року в напрямку столиці ворог застосував близько 187 засобів ураження.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українські військові збили один із найдорожчих дронів росіян "Форпост" над Чорним морем 5.00 5 3
Політика / Україна
03.04.2024 467
Еще материалы раздела «Україна»