<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.04.2024 211

Середня зарплата чиновників перевищила 40 тисяч гривень

Міністерство фінансів оновило дані щодо оплати праці та чисельності працівників державних органів, місцевих держадміністрацій і органів судової влади на основі отриманих даних від державних органів.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

За даними аналітичного інструменту ("дашборду"), у лютому, порівняно із січнем 2024 року, середня зарплата серед державних органів центрального рівня, які подали дані, збільшилася до 43 тис. гривень із 38 тис. гривень, а середній посадовий оклад для цих органів збільшився з 22 до 25 тис. гривень.

Як зазначив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев, порівняно з січнем у лютому майже всі органи перейшли на нову, грейдову систему оплати праці, тому простежується ріст середнього рівня оплати праці.

За даними Мінфіну, змінилися середні зарплати для працівників деяких рівнів посад. Так, наприклад, спеціалісти фахового рівня, які працюють у державних органах центрального рівня та перейшли на нову систему оплати праці, у середньому отримували на 4,2 тис. гривень більше ніж у січні цього року.

Лідирує за рівнем зарплат Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). У середньому її працівники отримують зарплату у 86 тисяч гривень.

На другому місці Міністерство у справах ветеранів - 69,9 тисяч гривень.

Далі йдуть:

  • Антимонопольний комітет - 65,9 тисяч гривень,
  • Міністерство аграрної політики та продовольства - 60,2 тисяч гривень,
  • Секретаріат Кабінету міністрів - 59,2 тисяч гривень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Середня зарплата чиновників перевищила 40 тисяч гривень 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
02.04.2024 211
Еще материалы раздела «Економіка»