<
НОВИНИ ДНЯ: Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФвсі новини дня
Політика
Україна
03.04.2024 268

Деякі студенти призовного віку зможуть виїжджати за кордон: хто в списку

Уряд дозволив студентам-бакалаврам деяких спеціальностей виїжджати за кордон. Однак ця можливість буде доступна лише для стажування.

0683918b753b93b4646cf75d4ac0b077_03.04.24

Кабінет міністрів України на засіданні у вівторок, 2 квітня, ухвалив зміни щодо перетину державного кордону студентами-бакалаврами. Пише ТСН. 

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram.

"Тепер студенти-бакалаври віком від 18 до 22 років (магістри медичного, фармацевтичного та ветеринарного напрямку), які навчаються в університетах в Україні, зможуть виїжджати за кордон на стажування", - написав він.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд правок до законопроєкту про мобілізацію, де, зокрема, були пункти і щодо військового обов'язку студентів. Запропонованих змін було понад чотири тисячі. Однак до голосування у другому читанні документ наразі неготовий.

Коли буде остаточно ухвалено закон про мобілізацію та в якому вигляді, в коментарі сайту ТСН.ua розповіла адвокатка Марина Бекало.

Оценка материала:

5.00 / 2
Деякі студенти призовного віку зможуть виїжджати за кордон: хто в списку 5.00 5 2
Політика / Україна
03.04.2024 268
Еще материалы раздела «Україна»