<
НОВИНИ ДНЯ: Митрополит Епіфаній пояснив, чи можна радіти під час війни  Очікування та реальність у магазинах: що варто знати споживачам при покупці продуктів на вагу  Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні 13 травня  РФ скидає бомби на власну територію: розвідка Британії назвала причини  "Дуже швидко переб'ють": чи підуть російські окупанти в повторний наступ на Київ  Політолог пояснив, чому на ядерні погрози Путіна вже майже ніхто не реагує  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня всі новини дня
Політика
Україна
04.04.2024 199

"Росіяни кидали техніку і тікали з поля бою": воїн ЗСУ розкрив деталі найбільшої танкової атаки ворога

Сергій Цехоцький наголосив, що такий результат під час танкового штурму окупантів отримано завдяки майстерності українських воїнів.

6da42f9eda2211760eb55c6ed6da5323_04.04.24

Під Авдіївкою стався один із найбільших танкових нападів Росії за два роки війни. Сили оборони успішно його відбили. Пише ТСН. 

Про цей механізований ворожий штурм розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

"Працювали наші сусіди більш активно за допомогою старшого начальника – я тут маю на увазі артилерію. Класика жанру. Тому що вся ця техніка, в першу чергу, важка бронетехніка, яка з’являється на полі бою, це перша мішень. Завжди концентрація уваги йде на те, що може проникнути в нашу оборону і має броню. Тому туди концентруються всі сили", – зазначив військовий. Цехоцький наголосив, що такий результат під час танкового штурму окупантів отримано завдяки майстерності українських воїнів.

"Працює артилерія, підіймаються дрони, які, в першу чергу, й виявляють противника. Потім противник панікує, тому що починаються прильоти. Наскільки мені відомо, вони кидали техніку і втікали з поля бою. Хоча завжди вони героїчно описують свої "подвиги", а насправді все абсолютно навпаки… Далі піхоту, що розбігається, (українські оборонці – ред.) поодиноко добивають. Також FPV-ішники, як правило, допалюють техніку, щоб її не можна було полагодити і знову запускати в роботу", – прокоментував Цехоцький.

Відповідаючи на запитання, чи застосування ворогом важкої техніки на рівні батальйону є ознакою, що вони готують на цьому напрямку наступ у травні-червні, про який говорив президент Володимир Зеленський, військовий зазначив, що тут штурми ворога відбуваються щодня.

"Що в напрямку Тоненького, що Невельського, Нетайлового у них (росіян – ред.) після захоплення Авдіївки це щодня відбувається. Зараз вони там по 4-5 людей наступають. А до цього були випадки, коли вони піднімались в психічну атаку, скажімо у двох напрямках: в одному місці задіювали техніку – наприклад район Первомайського, там до восьми одиниць було, а в цей же час група до 30 чоловік наступала на Невельське. І йшли в повний зріст через поле, не зважаючи ні на що, – психічна атака," – розповів військовий.

Нагадаємо, 30 березня, російська армія здійснила, найімовірніше, один із наймасштабніших танкових штурмів за 25 місяців повномасштабної війни. ЗСУ розгромили ворожу колону ворога під Авдіївкою.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Росіяни кидали техніку і тікали з поля бою": воїн ЗСУ розкрив деталі найбільшої танкової атаки ворога 5.00 5 2
Політика / Україна
04.04.2024 199
Еще материалы раздела «Україна»