<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
04.04.2024 207

Британська розвідка показала, як Росія намагається приховати від ударів літаки на авіабазах

Через успішні українські удари по військових об'єктах Росія була змушена застосувати ряд методів приманки та обману, намагаючись приховати літаки.

_belbek__gettyimages_459606802_4c1bbfb072b5aecc1c69a65e8b418c81_650x410_04.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, на аеродромі Кіровське в окупованому Криму на бетоні намальовано хибні російські винищувачі. Подібні картини також спостерігалися щонайменше ще на 12 російських авіабазах, демонструючи ступінь стурбованості Росії майбутніми українськими ударами та її здатність їх відобразити.

Проте, за даними британської розвідки, російські гелікоптери, як і раніше, регулярно приземляються на намальовані помилкові силуети винищувачів, повністю зриваючи спробу обману.

"Це також розкриває справжній бойовий порядок або чисельність літаків на цих авіабазах, які Росія, ймовірно, намагається приховати від розвідувальної картини України", - зазначають у Міноборони Британії.

Маскування армії та флоту

Раніше британська розвідка повідомляла, що російська військова доктрина приділяє велику увагу використанню методів маскування та обману для підвищення живучості військових сил, а також приховування їх оперативних намірів.

Однак, незважаючи на ці спроби приховування, російські літаки, як і раніше, вразливі в повітрі, а російські кораблі, як і раніше, вразливі під час операцій у Чорному морі. Навряд чи застосування методів маскування призведе до істотного зниження втрат, вважають у Міноборони Британії.

Британська розвідка також повідомляла, що військове відомство Росії шукає способи зберегти флот у Чорному морі. Операції кораблів обмежені, а захист від дронів посилено.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка показала, як Росія намагається приховати від ударів літаки на авіабазах 5.00 5 2
Політика / Світ
04.04.2024 207
Еще материалы раздела «Світ»