<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.04.2024 260

Різниця між власними ресурсами та витратами України в І кварталі складає 257 млрд грн

Україні в перші три місяці року не вистачило 257,4 млрд грн для виконання видатків державного бюджету.

Про це розповіла Голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

За словами народної депутатки, "власний ресурс" країни, до якого зараховуються доходи державного бюджету (за винятком грантів урядів іноземних держав), надходження від приватизації, повернення кредитів державному бюджету, а також кошти від розміщення ОВДП, в січні-березні 2024 склав 550,1 млрд грн.

Водночас витрати, які складаються з видатків державного бюджету, погашення державного боргу та надання кредитів з бюджету, дорівнювали 807,5 млрд грн.

"Різниця між власними ресурсами та витратами за три місяці року склала 257,4 млрд грн. Ця сума і покривається коштом міжнародної допомоги – грантами і кредитами", – пояснила Підласа.

Оценка материала:

5.00 / 2
Різниця між власними ресурсами та витратами України в І кварталі складає 257 млрд грн 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
03.04.2024 260
Еще материалы раздела «Економіка»