<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
03.04.2024 181

Столтенберг: в НАТО домовились про посилення ролі Альянсу в координації допомоги Україні

Міністри Північноатлантичного альянсу домовились щодо подальшого планування посилення ролі НАТО в координації допомоги Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга під час пресконференції.

"Сьогодні члени Альянсу домовилися про подальше планування посилення ролі НАТО в координації допомоги і тренувань у сфері безпеки. Деталі будуть визначені протягом наступних тижнів", - заявив Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО відмовився розкривати інші подробиці, втім додав, що обговорював пропозицію з українським керівництвом. За його словами сьогодні існують різні способи забезпечити те, щоб підтримка Україні менше залежала від "добровільних короткострокових пропозицій".

"Ми ведемо діалог з Україною з цього приводу, тому що це насправді те, що ми повинні робити разом", - сказав він та додав, що сьогодні жодних рішень прийнято не було.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг: в НАТО домовились про посилення ролі Альянсу в координації допомоги Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
03.04.2024 181
Еще материалы раздела «Світ»