<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Європа
05.04.2024 228

Румунія хоче узаконити військову інтервенцію: Міноборони представило радикальний законопроєкт

Якщо законопроєкт буде ухвалено, Румунія отримає підстави для військового втручання на іноземній території для захисту своїх громадян.

069e15875112c68399c5f3672275fe04_05.04.24

Міноборони Румунії винесло на громадське обговорення проєкт закону про національну оборону країни, де визначається концепція гібридних загроз безпеці. Законопроєкт передбачає військове втручання за межами території країни, у разі загрози життю та безпеці румунських громадян. Пише ТСН. 

Про це пише adevarul.ro.

Згідно із законопроєктом, крім введення військ на територію інших держав, Румунія зможе застосовувати й інші види втручання для протидії цим гібридним загрозам. Таке втручання може ініціюватися президентом Румунії і має бути схвалено Вищою радою національної оборони.

Крім того, законопроєкт пропонує рішення для координації сил безпеки у разі збройного конфлікту, зокрема:

  • першочергову мобілізацію працівників поліції;
  • створення Національного військового командного центру;
  • оперативну інтеграцію збройних сил Румунії, НАТО та ЄС.

"Цей аспект відображає обов'язки, які Румунія взяла на себе як член цих організацій, підкреслюючи її тверду відданість міжнародним стандартам співробітництва у сфері безпеки", – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, прифронтові країни НАТО підтримують ідею Макрона щодо введення військ в Україну. Зокрема, у Фінляндії вважають, що потрібно "змусити Росію здогадуватися про межі західної підтримки Києва".

Оценка материала:

5.00 / 2
Румунія хоче узаконити військову інтервенцію: Міноборони представило радикальний законопроєкт 5.00 5 2
Політика / Європа
05.04.2024 228
Еще материалы раздела «Європа»