<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
05.04.2024 248

Нова мобілізація в РФ: Кремлю довелося реагувати на заяву Зеленського

Речник диктатора Пєсков спробував заспокоїти росіян, що нової мобілізації в РФ не планують.

393efd131f565ddcf8260aebb8385fc7_05.04.24

У Кремлі були змушені відповісти на заяву президента України Володимира Зеленського про те, що  Росія на 1 червня готує додаткову мобілізацію 300 тисяч своїх військовослужбовців.

Речник диктатора Путіна Дмитро Пєсков у коментарі російським пропагандистським каналам запевнив, що мобілізацію оголошувати не будуть. Пише ТСН. 

"Це неправда", – сказав Пєсков, коментуючи заяву президента Зеленського.

Проте, як відомо, у Кремлі дуже часто приховують свої плани та заперечують наміри, навіть якщо це вже майже всім очевидно. Зауважимо, що напередодні оголошення мобілізації у вересні 2022 року в РФ ледь не до останнього заперечували таку можливість.

Раніше в ГУР відповіли, що в Росії у межах прихованої мобілізації щомісяці відправляють на війну проти України близько 20 000 осіб. Також у Росії влаштовують облави на мігрантів, щоб вручити їм повістки, і вербують безробітних.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нова мобілізація в РФ: Кремлю довелося реагувати на заяву Зеленського 5.00 5 2
Політика / Україна
05.04.2024 248
Еще материалы раздела «Україна»