<
НОВИНИ ДНЯ: Криптобіржа, майнінг чи винагорода в іграх. Як отримати криптовалюту та заробляти на ній  Що буде, якщо ігнорувати повістки і не оновити дані в ТЦК  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусів  Мобілізація по-новому: ухилянтів попередили про найжорсткіше покарання  Як правильно оформити реструктуризацію кредиту і чому це потрібно робити  В Україну вже йде потепління: де в четвер пригріє, а де пройдуть дощі  Хакери КНДР крадуть криптовалюту на мільйони доларів і успішно відмивають, - Reutersвсі новини дня
Політика
Світ
05.04.2024 414

Військова підтримка України: Столтенберг запропонував довгострокове рішення

Пропозиція Столтенберга перебуває на етапі обговорення і, найімовірніше, ще зазнає змін, перш ніж буде ухвалена.

e4381fee28fa598fff3d3e1698b3c915_05.04.24

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити спеціальний фонд на 100 млрд дол. для військової допомоги Україні в рамках пакета, який мають підписати лідери країн-членів Альянсу на саміті у Вашингтоні. Фонд може бути сформований протягом п'яти років шляхом внесків союзників. Пише ТСН. 

Про це пише Bloomberg з посиланням на анонімне джерело, знайоме з ситуацією.

За інформацією джерела, пропозиція наразі перебуває на етапі обговорення членами Альянсу. Зокрема, питання викликають механізми розподілу внесків і невизначеність щодо того, чи враховувати двосторонню допомогу Україні в загальній сумі.

На думку інсайдера, пропозиція Столтенберга ще зазнає змін, перш ніж її підтримають усі 32 країни-члени Альянсу.

В повідомленні також йдеться, що НАТО може взяти на себе оперативні обов’язки Контактної групи оборони України, яку очолюють США. Ця група координує постачання зброї для ЗСУ, яка надходить майже з пів сотні країн. У разі ухвалення цього рішення структура буде незалежною від потенційних політичних коливань після президентських виборів у США, що відбудуться за сім місяців.

Якщо пропозиція генсека НАТО буде ухвалена, Альянс змінить модель поведінки й відіграватиме активнішу роль у підтримці України. До цього часу НАТО намагалося зберігати певну дистанцію, щоб його дії не були розцінені як участь у збройному конфлікті.

Нагадаємо, Столтенберг розкритикував країни НАТО за недостатню допомогу Україні. Генсек Альянсу наголосив, що ЗСУ конче потребують боєприпасів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військова підтримка України: Столтенберг запропонував довгострокове рішення 5.00 5 2
Політика / Світ
05.04.2024 414
Еще материалы раздела «Світ»