<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
05.04.2024 232

Росія готує на червень масштабну мобілізацію: Зеленський приголомшив цифрою

РФ поповнює свої втрати.

6beb2e306380ad97791ef6c93796baef_05.04.24

Росія на 1 червня готує додаткову мобілізацію 300 тисяч своїх військовослужбовців. Пише ТСН. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Фінляндії в Києві, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Можу сказати, що на 1 червня Росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових”, — зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку кількість новобранців буде мобілізовано в українську армію цього року, глава держави також зазначив, що “пів мільйона нам не потрібно”.

“Що стосується окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, не можу сказати... Пів мільйона нам не потрібно”, — сказав Зеленський.

Президент подякував головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському за проведений аудит в армії, заявивши, що “це важливо, що він знайшов сили всередині Збройних сил України, і відповідна кількість тих, хто не був на фронті, будуть на фронті”.

Нагадаємо, 3 квітня президент України Володимир Зеленський та лідер Фінляндії Александр Стубб підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія готує на червень масштабну мобілізацію: Зеленський приголомшив цифрою 5.00 5 2
Політика / Україна
05.04.2024 232
Еще материалы раздела «Україна»