<
НОВИНИ ДНЯ: Спека в Україні: у червні поверхня ґрунту нагрівалася до +69 °С – "Укргідрометцентр"  Путін вважає, що може виграти війну: деталі від ISW  Спаржева квасоля з овочами: рецепт корисного гарніру  На 4 липня прогнозують спеку до 38°, дощі та грози  Модифіковані ФАБ-500 дістають до будь-якої точки Харкова, - Синєгубов  "Крим - це Україна". У Пентагоні не проти ударів ЗСУ американською зброєю по півострову  Синоптики шокували прогнозом погоди на липень: вся Україна – в зоні ризикувсі новини дня
Політика
Україна
04.04.2024 228

Німеччина негайно шукатиме системи Patriot для України – Кулеба

На зустрічі 4 квітня Ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі Німеччина ініціювала пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для Києва.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє Європейська правда.

Кулеба зазначив, що Німеччина як голова коаліції з протиповітряної оборони, що функціонує в межах "Рамштайну", "негайно ініціює аналіз усіх наявних не лише в союзників, а й узагалі у світі систем, батарей Patriot та інших систем ППО".

"І що можна зробити, які комбінації побудувати для того, щоб ці батареї були доставлені в Україну", – додав міністр.

Голова МЗС також підтвердив, що під час зустрічі Ради Україна-НАТО зосередився виключно на одній темі – постачанні систем Patriot, хоча союзники планували обговорити довгострокові зобов'язання.

"Один із дуже досвідчених міністрів сказав, що це була найжорсткіша промова міністра закордонних справ, яку він чув у своєму житті. Я перепросив за те, що зіпсував святковий настрій – день народження НАТО, але я відчував, що потрібно занурити колег у сувору реальність жителів Харкова, Одеси, Львова",– вказав Кулеба.

Він зауважив, що ті міністри, які були в Україні й чули роботу систем ППО, на відповідні прохання Києва "реагують інакше".

Оценка материала:

5.00 / 2
Німеччина негайно шукатиме системи Patriot для України – Кулеба 5.00 5 2
Політика / Україна
04.04.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»