<
НОВИНИ ДНЯ: Картопляні деруни з шинкою та сиром: цікавий рецепт  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Банки знизили ставки за депозитами: під який відсоток можна покласти гроші  Чому Путін раптово заговорив про мир: експерт пояснив, чого прагне РФ  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  США пригрозили санкціями банку Raiffeisen через зв'язки з Росією, - Reuters  Криптобіржа, майнінг чи винагорода в іграх. Як отримати криптовалюту та заробляти на нійвсі новини дня
Політика
Світ
05.04.2024 839

Кулеба зробив гучну заяву про Patriot для України: що пропонує міністр

За словами Кулеби, Україна зараз — єдина країна у світі, яка майже щодня захищається від балістичних ракет.

0b261bc3a39a3f125ab414bbbe0c5c80_05.04.24

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що усі наявні у світі системи Patriot, які Захід може виділити Україні, повинні бути передані якнайшвидше. Пише ТСН. 

Із такою заявою виступив очільник МЗС України Дмитро Кулеба після зустрічі із польським колегою Радославом Сікорським у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі у середу, 3 квітня.

Кулеба повідомив, що під час зустрічі вони обговорили способи, як Польща може допомогти захистити повітряний простір України, а також свій, від російських ракет.

"Україна — наразі єдина країна у світі, яка майже щодня захищається від атак балістичними ракетами. Це означає, що всі наявні в світі батареї "Петріот", які можуть бути надані Україні, мають бути доставлені до України якнайшвидше. Важливішого місця для них немає", — вважає український топдипломат.

Нагадаємо, за даними видання Forbes, окупанти могли знищити дві установки Patriot в Україні. Офіційно у Повітряних силах це не коментували.

Оценка материала:

5.00 / 4
Кулеба зробив гучну заяву про Patriot для України: що пропонує міністр 5.00 5 4
Політика / Світ
05.04.2024 839
Еще материалы раздела «Світ»