<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
05.04.2024 240

"Обмежено придатних" до служби більше не буде. Що робити тим, хто має цей статус

Статус "обмежено придатний" до військової служби скасували в Україні. Військовозобов'язані, які мають цей статус, повинні пройти військово-лікарську комісію.

1_ee3ae111f5b492316cde53af1851b3d0_650x410_05.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони України у Telegram.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський підписав закон №3621-IX, який, зокрема, передбачає скасування статусу "‎обмежено придатний".

Як зазначає Міноборони, скасування статусу "обмежено придатний" не означає автоматичного переходу до іншого статусу "придатний" чи "непридатний". Закон набирає чинності через місяць після опублікування, тобто 4 травня 2024 року.

Громадяни, які визнані "обмежено придатними", мають повторно пройти ВЛК протягом дев'яти місяців після набрання чинності законом - до 04 лютого 2025 року.

Після набрання законом чинності уряд має три місяці на прийняття відповідних нормативно-правових актів, які визначають оновлений перелік захворювань для визначення придатності/непридатності до військової служби.

Після повторного огляду військові визнані непридатними - будуть
звільнені з військової служби, а придатні - продовжать проходити військову службу

Своєю чергою військовозобов'язані визнані непридатними виключаються з військового обліку, а придатні - можуть проходити службу.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, Верховна рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні ще на три місяці. Вони діятимуть щонайменше до 13 травня 2024 року. Очікується, що воєнний стан та мобілізацію продовжать.

Нещодавно парламент в цілому ухвалив закон щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Обмежено придатних" до служби більше не буде. Що робити тим, хто має цей статус 5.00 5 2
Політика / Україна
05.04.2024 240
Еще материалы раздела «Україна»