<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
06.04.2024 211

В Україні хотіли знизити призовний вік до 23 років: експерт шокував заявою

Напередодні Зеленський опустив вікову межу для призову українців до 25 років.

25bdf7254f1272bfd43b1dd5038a6e0a_06.04.24

Україна готує контрвідповідь Росії на “зрив” мобілізації: країна-агресорка поширила безліч чуток і дезінформації про цей процес. На тлі рішення Зеленського про зниження призовного віку до 25 років очікується новий виток чуток з боку Кремля. Пише ТСН. 

Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко Radio NV.

Аналітик акцентував, що ще до рішення Зеленського деякі командири в Україні озвучували думку знизити межу віку до 23 років.

Мусієнко каже, що наразі “омолодження” особового складу — базова потреба України як країни, яка воює. Цей запит надходив не тільки від військових — зважитися на цей крок також радили Києву партнери, уточнив він.

“Омолодження особового складу (навіть лунали думки про 23-24 роки від деяких військових командирів) — це потреба, про яку говорять військові. Їм потрібен саме молодший особовий склад, який може ефективніше виконувати завдання”, — пояснив Мусієнко.

Аналітик стверджує, що в Міністерстві оборони України та в ЗСУ знають про плани Москви зіграти на нових поправках у законі. Там готують контрвідповідь — низку заходів, які ширше доноситимуть потрібну українцям інформацію про мобілізацію, розвінчуючи міфи Москви, сказав Мусієнко.

Нагадаємо, майже за рік після ухвалення Верховною Радою президент України Володимир Зеленський підписав закон 9281 про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників від 27 до 25 років.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні хотіли знизити призовний вік до 23 років: експерт шокував заявою 5.00 5 2
Політика / Україна
06.04.2024 211
Еще материалы раздела «Україна»