<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Світ
05.04.2024 159

Пентагон про "дружбу" РФ та Китаю: це суверенні країни, але ми продовжуємо стежити

Китай та Росія - це суверенні держави, тому самостійно ухвалюють рішення, з ким співпрацювати. Але США стежать за ситуацією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Пентагону Патріка Райдера під час брифінгу.

"Кожна з націй, які ви виділили, є суверенною нацією. І вони будуть приймати рішення про те, з ким їм співпрацювати, а з ким ні", - сказав він.

Райдер наголосив, що проблеми виникають тоді, коли співпрацю сторін перестає у зловмисну діяльність. Тому США продовжують стежити за "дружбою" між Москвою та Пекіном.

"Там, де це стає проблемою, ми починаємо бачити зловмисну діяльність у плані надання Росії, наприклад, можливостей, які вона потім своєю чергою використовує для нападу на Україну. Тож знову ж таки, ми продовжуватимемо уважно стежити за цим", - заявив речник Пентагону.

Варто зазначити, що Китай намагається триматися нібито нейтралітету у війні Росії проти України. Проте Пекін не засудив Москву, продовжує економічну співпрацю з нею.

Раніше Китай оприлюднив свій "мирний план" для України, але його розкритикували.

Президент Володимир Зеленський також заявляв, що Китай відіграє велику роль у світі, тому Україна хоче, щоб ця країна була залучена до формули миру. Пекін поки не погодився, але китайська влада не критикує українську формулу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пентагон про "дружбу" РФ та Китаю: це суверенні країни, але ми продовжуємо стежити 5.00 5 2
Політика / Світ
05.04.2024 159
Еще материалы раздела «Світ»