<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.04.2024 186

Аптеки не виявляють зацікавленості в проведенні вакцинації, – Кузін

Аптеки поки що не виявили зацікавленості в ініціативі Міністерства охорони здоров'я проводити в них вакцинацію.

Про це в ефірі телемарафону повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Станом на сьогодні, поки що в нас немає активних запитів від (аптечного, – ред.) бізнесу... Ми вже почали проводити інтенсивну роботу, тому сподіваємося, що впродовж літа все ж таки певна частина бізнес-структур аптек подаватимуться на спрощену ліцензію та будуть учасниками вакцинальної кампанії проти грипу в межах епідемічного сезону 2024-2025", – сказав Кузін.

Він також зазначив, що вакцинація в аптеках є "частиною загальної ініціативи так званої демедикалізації вакцинації".

"На жаль, у пострадянських країнах дуже часто законодавство було прописано так, що лікар є обов'язковим учасником процесу вакцинації. У світі це зовсім не так, тому вакцинація в аптеках справді є світовою практикою і світовим досвідом", – сказав головний санлікар.

При цьому Кузін нагадав, що для проведення вакцинації аптека має отримати відповідну ліцензію на медпрактику.

Оценка материала:

5.00 / 2
Аптеки не виявляють зацікавленості в проведенні вакцинації, – Кузін 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.04.2024 186
Еще материалы раздела «Суспільство»