<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.04.2024 207

Податки із заморожених російських активів у ЄС вже працюють на Україну

Податки з доходів від заморожених російських активів, що сплачуються у Бельгії, вже працюють на Україну.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила заступник голови Офісу президента Ірина Мудра, яка донедавна обіймала посаду заступника міністра юстиції.

Податки сплачуються Бельгії, оскільки там знаходиться депозитарій Euroclear, у якому розміщено активи РФ на 191 млрд євро.

Загалом на доходи є два види податку. По одному (tax revenue from interest on frozen Russian assets) 1,7 млрд євро вже направлено в український фонд на гуманітарні цілі.

"Кошти не пішли безпосередньо Україні, а використовувалися для підтримки біженців, які перебувають у Бельгії. Для цього Бельгії не потрібно рішення Євросоюзу", - сказала Мудра.

Другий податок - corporate income tax. Його сума - 1,28 млрд євро. Із цих грошей Бельгія вже надала Україні близько 200 мільйонів євро на закупівлю зброї.

Оценка материала:

5.00 / 2
Податки із заморожених російських активів у ЄС вже працюють на Україну 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
05.04.2024 207
Еще материалы раздела «Економіка»