<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Світ
05.04.2024 203

NYT: Україна не отримає запрошення вступити до НАТО на саміту Альянсу у липні цього року

Україна хоче отримати офіційне запрошення приєднатися до НАТО. Але офіційні особи Альянсу погоджуються, що цього не відбудеться на урочистостях, запланованих у Вашингтоні в липні.

Про це пише The New York Times.

Видання зазначає, що у НАТО немає бажання приймати нового члена, який через угоду про колективну безпеку втягне його в найбільшу сухопутну війну в Європі з 1945 року.

Це спонукало НАТО шукати якусь золоту середину. Це має бути не членство, але щось достатньо серйозне, щоб показати, що Альянс підтримує Україну «на довгострокову перспективу», як висловився цього тижня генеральний секретар блоку Єнс Столтенберг.

За словами високопоставлених західних дипломатів, які брали участь у дискусіях, поки що невідомо, що це буде.

У січні цього року Єнс Столтенберг заявив, що Україну на певному етапі варто би запросити стати повноцінним членом НАТО. Генсек Альянсу наголосив, що кожна держава має право обирати свій шлях у цьому питанні.

Оценка материала:

5.00 / 2
NYT: Україна не отримає запрошення вступити до НАТО на саміту Альянсу у липні цього року 5.00 5 2
Політика / Світ
05.04.2024 203
Еще материалы раздела «Світ»