<
НОВИНИ ДНЯ: Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецептвсі новини дня
Політика
Україна
05.04.2024 295

Після повномасштабного вторгнення в Україну РФ взяла під контроль близько 180 компаній, — британська розвідка

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року РФ узяла під державний контроль приблизно 180 компаній вартістю приблизно $11,5 млрд, які переважно належали іноземцям і росіянам, що живуть за кордоном.

Про це інформує Міноборони Британії з посиланням на розвідку.

Як зазначають у відомстві, ймовірно, це пов'язано з прагненням держави скоротити зовнішні зв'язки в російській економіці.

"Російська верхівка перерозподіляє активи кремлівським бізнесменам, які підтримують війну в Україні. Ця деприватизація, ймовірно, пов’язана із закликом президента Росії Володимира Путіна у своєму посланні до народу в лютому 2024 року створити нову націоналістичну еліту, сформовану війною в Україні", — ідеться у звіті розвідки.

Також у британській розвідці прогнозують посилення державного контролю в РФ над компаніями в "стратегічних" галузях, таких як оборона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Після повномасштабного вторгнення в Україну РФ взяла під контроль близько 180 компаній, — британська розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
05.04.2024 295
Еще материалы раздела «Україна»