<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної радивсі новини дня
Політика
Європа
06.04.2024 314

В НАТО повідомили, чи загрожує РФ безпеці й територіальній цілісності Молдови

Доти, доки Україна чинить і чинитиме опір, безпека Молдови опосередковано захищена, вважають в Альянсі.

7c42e3c466e218afc79dffc91dc0284e_06.04.24

Завдяки опору України, Росія не має військової потужності, щоб загрожувати безпеці Молдови. Проте гібридна загроза існує. Пише ТСН. 

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, повідомляє NewsMaker.

"Навіть у складніший період цієї триваючої війни Україна, за нашої підтримки, здатна продовжувати опір і перемагати в цій війні. Таким чином, доти, доки Україна чинить і чинитиме опір, безпека Молдови опосередковано захищена", - сказав Мірча Джоане.

НАТО, за його словами, "зміцнює свої позиції на східному фланзі", адже до нього доєдналися Фінляндія і Швеція. Також НАТО стає значно сильнішим у районі Чорного моря, в Румунії, в Болгарії, тож "навіть опосередковано" у Молдови немає підстав для занепокоєння про військову агресію з боку Російської Федерації, вважає Джоане.

"При цьому гібридна агресія - дезінформація, енергетичний шантаж, використання внутрішніх важелів у цей дуже важливий передвиборчий період у Молдові триватимуть", - додав він.

Нагадаємо, напередодні румунський прем'єр заявив, що підтримує ідею об'єднання Румунії з Республікою Молдова.

Оценка материала:

5.00 / 2
В НАТО повідомили, чи загрожує РФ безпеці й територіальній цілісності Молдови 5.00 5 2
Політика / Європа
06.04.2024 314
Еще материалы раздела «Європа»