<
НОВИНИ ДНЯ: Чому Україну "накрила" спека й коли температура спаде: пояснення експерта  Мобілізація по-новому: Зеленський зробив заяву  Росія стрімко втрачає свою авіацію: ISW оцінив наслідки за останній час  Мобілізація жінок від 1 липня: кого з військовозобов'язаних можуть оштрафувати  Спека та дві місячні норми дощів: кліматологи підбили підсумки червня в Києві  Зеленський: співвідношення втрат сьогодні - 1 українець до 6 росіян  Що треба знати водіям мотоциклів та скутерів про власну безпеку: поради поліціївсі новини дня
Політика
Україна
06.04.2024 224

Нідерланди планують передати Україні 24 винищувачі F-16

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди збираються передати Україні загалом 24 винищувачі F-16.

Про це вона сказала в інтерв’ю Укрінформу.

“Загалом ми збираємося передати 24 винищувачі F-16. Вони будуть передані Україні, як тільки все буде готово. Цей момент залежить від підготовки українських пілотів і технічного персоналу, а також, звісно, від інфраструктури”, - наголосила Оллонгрен.

За її словами, ця передача – це спільна робота, спільні зусилля з Україною, а також із Данією, Сполученими Штатами та іншими країнами.

"Це важко, це складно, але це станеться. Наша коаліція сподівається, що вже цього літа ми зможемо почати поставки винищувачів F-16, спочатку данських, а потім і нідерландських”, - додала глава Міноборони.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нідерланди планують передати Україні 24 винищувачі F-16 5.00 5 2
Політика / Україна
06.04.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»