<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
06.04.2024 199

Міністр не виключає підвищення тарифу на світло для населення через атаки РФ

Уряд вивчає різні можливості фінансування ремонту енергооб'єктів. Один із можливих варіантів - підвищення тарифу на електроенергію для населення.

Про це міністр енергетики України Герман Галущенко розповів в інтерв'ю Bloomberg.

Галущенко не виключив підвищення тарифу на електроенергію для населення і зазначив, що уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту своїх енергооб'єктів. У червні минулого року після зимових атак Кабмін підвищив ціну на електроенергію майже вдвічі.

"Сьогодні ситуація ще складніша, порівняно з минулим роком, оскільки ми втратили багато гідроелектроенергії і змушені проводити планові ремонти атомних блоків", — сказав він.

Міністр наголосив, що руйнування внаслідок атак росіян значні і в електроенергетиці, і в електропередачі.

"Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштаби збитків, оскільки багато об’єктів все ще в руїнах, і ми не можемо до них дістатися", – сказав Галущенко.

Загальні збитки офіційно не підраховані, хоча міністр сказав, що вони вже вимірюються мільярдами гривень і можуть продовжувати зростати. За його словами, масштаби можуть досягти мільярдів доларів.

Галущенко додав, що залежно від ситуації в липні-серпні влада проситиме людей максимально економити.

"Росіяни не можуть викликати повторення відключень 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриває від 30% до 50% наших потреб", – сказав міністр.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міністр не виключає підвищення тарифу на світло для населення через атаки РФ 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
06.04.2024 199
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»