<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітнявсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
07.04.2024 232

Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків для оновлення даних та медогляду

Генштаб прокоментував розширення мобілізації в Україні.

56b2224f8a0a5bceb7fcc14f9c98ec5d_07.04.24

До територіальних центрів комплектування викликатимуть чоловіків, які досягли 25 років для уточнення облікових даних та проходження медогляду. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Як наголошують у Генштабі, з набранням чинності законопроєкту № 3127-IX "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

Водночас у Генштабі зазначили, що відповідно до указу президента України від 07.03.2024 № 149/2924 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби" протягом квітня — травня у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях здійснюється звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу". Відтепер призовний вік знижено до 25 років.

Зазначається, що призовником є особа, яка приписана до призовної дільниці і підлягає призову на строкову службу.

Підписаний закон збільшує кількість військовозобов’язаних – осіб, які перебувають у запасі для комплектування ЗСУ та інших військових формувань на особливий період. Відтепер чоловіки переводитимуться на військовий облік військовозобов’язаних з військового обліку призовників у 25 років, а не у 27.

Усього у ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту підлягають звільненню близько 7 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків для оновлення даних та медогляду 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
07.04.2024 232
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»