<
НОВИНИ ДНЯ: Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОПвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.04.2024 190

Тепло та місцями дощитиме: якою буде погода в Україні наступного тижня

В Україні наприкінці першого тижня квітня прогнозуються дощі, з понеділка буде більше сонячних днів. Дощі можливі з 10 квітня – проте місцями та короткочасні.

ilyustratyvne-foto._large_07.04.24

Про це Фактам ICTV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталя Птуха.

Контрастність температур зранку та вдень

За її словами, навесні дуже чітко можна спостерігати контрастні температури, коли зранку прохолодно, а вдень вже доволі тепло. Таку погоду спричиняють теплі повітряні маси.

– У суботу та неділю пануватимуть прохолодні повітряні маси, тож у нічні години у північно-східних регіонах температура короткочасно може опускатися до нуля градусів, але на решті території України температура залишається доволі комфортною, – заявила Наталя Птуха.

Крім того, у суботу можуть бути місцями грози. У неділю дощитиме менше, адже з понеділка, 8 квітня, синоптики очікують більше сонячних прояснень. На Україну впливатиме поле підвищеного тиску, що забезпечить переважно сонячну погоду без опадів.

В Україну зайде атмосферний фронт

Після 10 квітня атмосферні фронти можуть принести до України чергову порцію опадів, але теплих і короткочасних.

– Також ці короткочасні дощі можуть мати локальний характер, тобто будуть покривати не всю область. У теплий період ви все частіше будете чути слова – місцями короткочасні дощі, – зауважила синоптикиня Укргідрометцентру.

Тож парасольки українцям знадобляться на вихідні, 6 – 7 квітня, та у другій половині наступного тижня. У понеділок, вівторок та ще й середу поки можна їх лишати вдома. Проте не варто забувати куртки на ранкові години, бо ще буває доволі прохолодно.

Прогноз погоди на 7-8 квітня

В цей період також буде хмарно з проясненнями. 7 квітня очікуються невеликі дощі, а вночі у південних та центральних областях помірні опади.

8 квітня в Україні без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-5 м/с.

Температура вночі +4-9 °C; вдень 7 квітня +13-18 °C; 8 квітня в Україні +17-22 °C.

Погода в Україні на 9-10 квітня

Опадів не прогнозується, лише вдень 10 квітня у західних областях очікується короткочасний дощ.

Температура вночі +9-15 °C, вдень +18-24 °C. 10 квітня у західних областях +10-16 °C.

Консультативний прогноз на 11-15 квітня

11 квітня у західній частині України очікуються дощі. 12-13 квітня дощитиме вже по всій території країни. 14-15 квітня у південній та східній частині України очікуються короткочасні дощі, подекуди грози.

Температура 11 квітня вночі +9-15 °C, вдень +18-24 °C; у західних, північних областях, а також 12-15 квітня по всій Україні зниження температури на 5-8 °C.

Прогноз погоди по Києву

6 квітня – хмарно з проясненнями, без опадів. Температура вночі 0-2° тепла, вдень +13-15 °C.

7-8 квітня – хмарно з проясненнями, без опадів, лише вночі 7 квітня невеликий дощ. Температура вночі +7-9 °C; вдень 7 квітня +15-17 °C, 8 квітня +20-22 °C.

9-10 квітня – також без опадів, температура вночі +9-11 °C, вдень +19-21 °C.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тепло та місцями дощитиме: якою буде погода в Україні наступного тижня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.04.2024 190
Еще материалы раздела «Суспільство»