<
НОВИНИ ДНЯ: Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Політика
Україна
08.04.2024 203

Сирський відреагував на скандал із повісткою журналісту "Слідство.інфо"

Головком ініціює службову перевірку.

1db3a1455dea9b9d29a2b8ec6a425d3e_08.04.24

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наказав провести службову перевірку щодо спроби вручення повістки журналісту проєкту розслідувань "Слідство.Інфо" Євгенію Шульгату, який робив розслідування про керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка. Пише ТСН. 

Про це Сирський повідомив у Facebook.

Він наголосив, що діяльність журналістів користується повагою керівництва ЗСУ та охороняється законодавством України. За його словами, у Силах оборони України засуджують будь-які випадки порушень з боку військових посадових осіб.

"За матеріалами, опублікованими Громадською організацією "Слідство.Інфо", мною визначено завдання командувачу Сухопутних військ ЗСУ провести службову перевірку. За результатами службової перевірки будуть прийняті відповідні рішення", — зазначив він.

Нагадаємо:

Розслідування Євгенія Шульгата "Заможні жінки та королівська нерухомість генерала СБУ" вийшло 4 квітня. У ньому розповідається про квартиру Вітюка на столичному Печерську, ринкова вартість якої понад 20 мільйонів гривень та про заробітки дружини посадовця.

Згодом стало відомо, що в Оболонському районі Києва журналісту хотіли вручити повістку співробітники Солом'янського ТЦК.

Служба безпеки України вивчає інформацію, оприлюднену проєктом розслідувань "Слідство. Інфо", щодо повістки журналісту Євгенію Шульгату.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирський відреагував на скандал із повісткою журналісту "Слідство.інфо" 5.00 5 2
Політика / Україна
08.04.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»