<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Україна
08.04.2024 715

Зеленський анонсував вітчизняну зброю проти КАБів

Україна почала розробляти вітчизняну зброю проти російських керованих авіабомб.

_zelenskii___foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na_21__3__86bf66974498464fd537f1762d790167_650x410_08.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю українського президента Володимира Зеленського.

Зеленський пояснив, що проти російських КАБів спрацьовує лише один формат захисту, і це ППО.

"Тільки один формат спрацьовує - системи ППО. Ти збиваєш російські носії - і воно кілька десятків разів спрацювало. Вони йдуть далі, вони це розуміють, вони роблять КАБи, які працюють на більшій дистанції. Вони зараз збільшили відстань, а ми повинні збільшувати дальність систем ППО", - пояснив президент.

Водночас Зеленський повідомив, що Україна вже працює над виробництвом зброї, що протистоятимете ворожим КАБам.

"Інша зброя проти КАБів у нас розробляється. Вітчизняна. Не буду поки говорити яка", - сказав глава держави.

Виробництво зброї в Україні

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна повинна стати настільки сильною та ефективною, аби Росія знала що на кожен її удар буде відповідь, а для цього необхідно посилити виробництво вітчизняної зброї.

Зазначимо, що Україна, зокрема, вже виробляє власне далекобійне озброєння. Наприклад, спеціалістам вдалося розробити нову версію ракет "Нептун". А нещодавно стало відомо про початок серійного виробництва дронів, які є своєрідним аналогом іранських "Шахедів".

За словами міністра з питань стратегічної промисловості Олександра Камишіна, Україна значно збільшила виробництво боєприпасів. Наприклад, мін у 42 рази, артснарядів майже в 3 рази.

Крім того, нещодавно за рішення Кабінету міністрів в Україні створили Промислово-оборонний комітет. До його роботи залучать виробників зброї, незалежних експертів та фахівців.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зеленський анонсував вітчизняну зброю проти КАБів 5.00 5 3
Політика / Україна
08.04.2024 715
Еще материалы раздела «Україна»