<
НОВИНИ ДНЯ: Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паскивсі новини дня
08.04.2024 207

Зеленський розкритикував Раду через затягування нового закону про мобілізацію

Депутати "затягнули" із законом про мобілізацію.

41df6f5df0bb404b0d4dfd57f27cf927_08.04.24

У Верховній Раді занадто довго розглядали новий законопроєкт про мобілізацію. Пише ТСН. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю марафону "Єдині новини".

"Достатньо, навіть вже перебільшили вони з цим питанням", - наголосив президент.

За його словами, окремі норми пропонованого закону могли викликати парламентський діалог, однак "достатньо вже чотирьох місяців на діалог".

"І тому ми говоримо з парламентом, щоб вони проголосували найближчими днями. Проголосували за відповідний закон. Це дуже важливо. Це зовсім безвідповідально - те, що вони роблять", - зазначив президент.

В іншому випадку, наголосив Зеленський, у ЗСУ можуть виникнути проблеми з резервами.

"Депутати повинні заспокоїтись і не чекати оплесків своєму популізму. І тому вичищати закон не можна. Треба дивитись на нього реально. Він повинен бути. Робочий закон, який спрацює. В іншому випадку тоді за резерви буде відповідати не військове командування держави, а парламент України. А це, я вважаю, неприпустимо", - додав Зеленський.

Нагадаємо, Верховна Рада України має ухвалити у другому читанні законопроєкт № 10449 про мобілізацію. Поки закон не набув чинності в Україні діє положення щодо військового обліку, яке затверджено Порядком проведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, законами про мобілізаційну підготовку та військовий обов’язок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський розкритикував Раду через затягування нового закону про мобілізацію 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
08.04.2024 207
Еще колонки: Колонки / Блоги